I möten med människor i min vardag så får jag ofta höra att jag är så "duktig" (med en liten bitter ton) när jag tar en frukt istället för tårta, eller äter mina mellanmål på bestämda klockslag.

Jag har mina principer och dom håller jag mig till, inte slaviskt men i princip.

När helgen kommer så unnar sig kollegorna på jobbet ett glas vin med något gott till. Att äta smågodis är ju sååååå gott så det måste man ju bara ha på lördagen?! måste man det?! Jag äter inte smågodis, dels för jag kan inte bara "ta en bit" utan äter då hela skålen och mår dåligt. Nej, det är flera är sedan jag slutade med det.
Tar gärna en bit choklad (och ibland hela kakan) och äter hemskt gärna nötter.

Får ofta höra av PT-kunderna att "på helgen får jag väl äta något gott?!" Men vad är egentligen gott? Vad är det som triggar oss att tycka att t ex en semla är gott? Bulle, grädde och mandelmassa?!
Jag tänker köttbit med god sås och rotsaker... Lax med en stor grönsallad och avokado... En härlig smoothie med olika frukter....

Det finns olika sätt att belöna sig själv; SPA-dag med vännerna, sova länge, en god middag, shopping... För mig är det inte en belöning att knö i mig 3 hg lösgodis, det är ett straff! För mig är inte en kväll med 4 glas vin en belöning det är att missa en hel träningsdag dagen efter.
Jag säger inte att man måste vara nykterist (absolut inte) men ur tanken att "belöna sig själv" eller "unna sig" så finns det inte med i min kosthållning.

Man måste inte äta Paleo eller "dieta" men man behöver ta ett ansvar för sin egen hälsa. Att äta gott innebär inte att det behöver vara onyttigt. Hälsosam mat kan vara god?! Jo, det är faktiskt så. En efterrätt utan socker kan vara god :-)

"Magrutor gör vi inte på gymmet, dom gör vi i köket" (hört någon säga)

//PT-Helena

Prova gärna:
http://www.mittgronakok.se/2012/09/raw-brownies.html God kaka med nyttigt innehåll.